Najnovšie
18. 08. 2011ryby
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011mäso
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Baklažán zapečený s paradajkovou omáčkou a syrom
07. 08. 2010, 19:45
Potrebujeme
baklažán, soľ, olivový olej, cibulu, cesnak, paradajkovú šťavu, cukor alebo med, bazalku, tvrdý syr na krájanie, nastrúhaný parmezán alebo iný pikantný syr Postup
baklažán nakrájame na plátky, osolíme a necháme odtiecť. Osušíme ich a opečieme na olivovom oleji. Na panvicu dáme rozohriať olivový olej, pridáme cibulu, rozmačkaný cesnak, paradajkovú šťavu, cukor alebo med a povaríme až nezhustne, nakoniec pridáme bazalku.
Do zapekacej misky dáme olej, časť paradajkovej zmesi a postupne ukladáme baklažán, nakrájaný syr, paradajkovú zmes atď. Navrch posypeme strúhaným syrom a dáme zapiesť.