Domov sipka Recepty sipka mäso sipkaJahňa v mätovej omáčke

Recepty

Jahňa v mätovej omáčke

10. 08. 2011, 11:57

Potrebujeme

nakrájané jahňacie stehno, olivový olej, prelisovaný cesnak, biele víno, čerstvú mätu, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Mäso umyjeme a necháme odtiecť. Ochutíme cesnakom, osolíme a okoreníme.
Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu a mäso dohneda zo všetkých strán. Vložíme do misy na pečenie a pečieme domäkka. Do panvice, kde sme smažili mäso, vylejeme víno a necháme niekoľko minút pomaly variť. Pridáme trochu vody a nahrubo nasekanú mätu. Varíme ďalších 10-15 minút, potom mätu scedíme. Do omáčky pridáme najemno nasekanú mätu, zalejeme ňou mäso a podávame.

Ste 871348. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga