Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Jahňa v mätovej omáčke
10. 08. 2011, 11:57Potrebujeme
nakrájané jahňacie stehno, olivový olej, prelisovaný cesnak, biele víno, čerstvú mätu, soľ, mleté čierne koreniePostup
Mäso umyjeme a necháme odtiecť. Ochutíme cesnakom, osolíme a okoreníme.Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľu a mäso dohneda zo všetkých strán. Vložíme do misy na pečenie a pečieme domäkka. Do panvice, kde sme smažili mäso, vylejeme víno a necháme niekoľko minút pomaly variť. Pridáme trochu vody a nahrubo nasekanú mätu. Varíme ďalších 10-15 minút, potom mätu scedíme. Do omáčky pridáme najemno nasekanú mätu, zalejeme ňou mäso a podávame.