Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Baklažánový dip s bylinkami
05. 08. 2011, 09:46Potrebujeme
baklažán, cesnak /roztlačený/, bylinky /podľa chuti - bazalka, oregano, majoránka, tymián, koriander, mäta/, soľ, mleté čierne korenie, šťavu z citróna, olivový olejPostup
Baklažány umyjeme a domäkka upečieme buď v rúre alebo v panvici na plameni. Necháme ich trocha vychladnúť, potom ich ošúpeme a rozmixujeme. Pridáme naraz cesnak, soľ, korenie, šťavu z citróna, trochu olivového oleja a dôkladne premiešame.Primiešame bylinku podľa chuti a nakoniec dip vylejeme do šalátovej misky.