Domov sipka Recepty sipka mäso sipkaKoláče s mletým mäsom a bylinkami

Recepty

Koláče s mletým mäsom a bylinkami

10. 08. 2011, 14:30

Potrebujeme

cesto - múka, soľ, olivový olej, kvasnice, voda, mlieko, plnka - mleté mäso /bravčové alebo jahňacie/, olivový olej, nakrájaná cibuľa, nakrájaný cesnak, najemno nakrájané paradajky, majoránka, tymián, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr

Postup

Pripravíme cesto: kvasnice rozpustíme vo vlažnej vode, pridáme mlieko, olivový olej, soľ a múku, ktorú pridávame po troške, aby bolo cesto vláčne a elastické.
Pripravíme plnku: v panvici zohrejeme olej a smažíme na nej cibuľu a cesnak asi 2-3 minúty. Pridáme mleté mäso a pomaly smažíme asi 10 minút. Potom pridáme paradajky, zmes osolíme a okoreníme, pridáme bylinky a varíme pomaly asi 30 minút, pokiaľ omáčka nezhustne. Odstavíme z plameňa a primiešame syr.
Medzitým cesto nakyslo. Rozdelíme ho na 8-10 častí a rozvaľkáme. Na každú časť položíme trochu plnky a okraje cesta spojíme do tvaru mesiaca. Okraje zatlačíme, aby plnka nevytiekla a mesiačiky položíme na olejom namastený plech. Necháme ich asi 10-15 minút odstáť, potrieme ich rozšľahaným vajcom, vložíme do rúry a pečieme dohneda na miernej teplote asi 30 minút.

Ste 871990. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga