Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Korzické bouillabaisse
09. 08. 2011, 09:20Potrebujeme
ryby /morský úhor, červená parmica, šťuka, atď/, nakrájané zemiaky, vývar - hlavy a chvosty rýb, nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, cesnak, olivový olej, nakrájané paradajky, bylinky /petržlenová vňať, bobkový list, tymián, saturejka/, kôru z pomaranča, chilli, vodu, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, šafránPostup
Ryby umyjeme, vypitveme a dôkladne umyjeme. Hlavy a chvosty odrežeme, odložíme ich na vývar.Pripravíme vývar: do veľkého hrnca nalejeme vodu a privedieme ju do varu. Pridáme cibuľu, pór, cesnak, paradajky, olej, bylinky, pomarančovú kôru, štipľavé papriky a hlavy a chvosty z rýb. Varíme asi 15-20 minút na silnom plameni. Napokon vývar prelejeme cez sito a vrátime späť do hrnca. Vývar privedieme do varu, pridáme zemiaky, šafran a rybu, a varíme ďalších 20 minút. Na záver do vývaru nalejeme šťavu z citróna a odstavíme.