Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
králik so šalviou a hroznom
09. 08. 2011, 14:55Potrebujeme
králika, olivový olej, nakrájanú cibuľu, biele víno, šalviu, citrónovú šťavu, hrozno, soľ, mleté čierne koreniePostup
Králika umyjeme a nakrájame na porcie a na horúcom oleji ho osmažíme zo všetkých strán dohneda. Pridáme cibuľu, osmažíme a zalejeme vínom. Ochutíme šalviou, soľou a korením, rajnicu prikryjeme a pomaly dusíme domäkka.Králika vyberieme pomocou dierkovanej naberačky a do omáčky prilejeme citrónovú šťavu a pridáme hrozno. Pomaly varíme 3-4 minúty, nakoniec omáčku vylejeme na porcie mäsa.