Najnovšie
18. 08. 2011ryby
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011mäso
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Králik vo vajíčkovo - citrónovej omáčke s bylinkami
09. 08. 2011, 15:05
Potrebujeme
králika, biele víno, bylinky /saturejka, rozmarín, oregano, tymián, bobkový list, petržlenová vňať/, olivový olej, nakrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak, vajíčka, citrónovú šťavu, soľ, mleté čierne korenie Postup
Z vína a byliniek pripravíme marinádu. Umyté mäso nakrájané na porcie osolíme a okoreníme a na 3-4 hodiny ho vložíme do marinády. Potom mäso vyberieme a na horúcom oleji ho zo všetkých strán osmažíme. Pridáme cibuľu a cesnak, po 5 minútach petržlen a všetko zalejeme vodou. Hrniec prikryjeme a pomaly dusíme 50 minút domäkka. Potom zhasneme plameň a pripravíme omáčku: najprv rozšľaháme bielka, potom žĺtka, pridáme šťavu z citróna a trošku výpeku, udržiavame správnu teplotu. Nakoniec hrniec s mäsom odstavíme zo sporáka a prilejeme vajcovo – citrónovú omáčku. Zamiešame.