Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Kura so šafránom
09. 08. 2011, 13:40Potrebujeme
kuracie prsia nakrájané na kúsky, olivový olej, nakrájanú cibuľu, nakrájané paradajky, šafrán, ryžu, soľ, mleté čierne koreniePostup
Vo veľkej rajnici zohrejeme olej a kurča na ňom smažíme 10 minút dohneda. Potom ho vyberieme a do rajnice vložíme ryžu a cibuľu. Za stáleho miešania varíme asi 5 minút potom prilejeme vodu, pridáme paradajky, šafranové tyčinky, osolíme a okoreníme. Keď omáčka zovrie, vložíme do rajnice kurča a opäť pomaly varíme do mäkka asi 15-20 minút.Môžeme pridať nasekané mandle alebo hrozienka.