Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Mäso s baklažánom a bylinkami
10. 08. 2011, 12:05Potrebujeme
mäso /jahňacie, bravčové, teľacie/, olivový olej, nakrájanú cibuľu, baklažán, tymián, saturejku, rozmarín, kôpor, nakrájané paradajky, soľ, mleté čierne koreniePostup
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Na panvici rozpálime olej a mäso na ňom dohneda osmažíme. Podlejeme vodou a pomaly dusíme asi 1 hodinu.Na druhej panvici rozpálime zvyšný olej, osmažíme na ňom cibuľu a baklažán niekoľko minút.
Pridáme paradajky a obsah panvice vysypeme do panvice z mäsom. Zmes ochutíme bylinkami, osolíme a okoreníme, opatrne premiešavame a dusíme ďalších 10-15 minút.