Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Mäso s oreganom a medovkou
10. 08. 2011, 10:24Potrebujeme
mäso /jahňacie, kozľacie, kuracie/, olivový olej, citrónovú šťavu, listy z citrónovníka, medovku, oregano, soľ, mleté čierne koreniePostup
Mäso umyjeme, nakrájame na kusy, osolíme a okoreníme. Na horúcom oleji ho zo všetkých strán osmažíme dohneda. Pridáme šťavu z citróna, medovku a oregano, prikryjeme a pomaly varíme domäkka. Ak je potrebné, prilievame vodu.Môžeme pridať aj niekoľko rozštvrtených zemiakov.