Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Mäsové guľky vo vajíčkovo - citrónovej omáčke s bylinkami
10. 08. 2011, 14:25Potrebujeme
mleté mäso /bravčové, jahňacie alebo teľacie/, nakrájanú cibuľu, vajíčka, bylinky /petržlenová vňať, mäta, kôpor/, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie, omáčka - vajíčka, citrónová šťavaPostup
Všetky ingrediencie zmiešame vo veľkej mise a zmes necháme 1-2 hodiny odstáť. Zo zmesi vytvarujeme guľky a položíme ich na múkou posypanú dosku. Do hrnca nalejeme vodu, privedieme ju do varu a postupne do nej vložíme všetky guľky. Varíme ich 20-30 minút.Pripravíme si omáčku: vajcia rozšľaháme, pridáme šťavu z citróna a trochu vývaru z mäsových guliek, aby sme udržiavali teplotu omáčky. Hrniec s guľkami odstavíme z plameňa a vmiešame doň pripravenú omáčku. Môžeme pridať soľ.