Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Morka plnená ryžou a bylinkami
09. 08. 2011, 14:41Potrebujeme
morku, olivový olej, ryžu, nakrájanú cibuľu, kôru a šťavu z pomaranča a citróna, biele víno, tymián, majoránku, nasekanú petržlenovú vňať, šalviu, soľ, mleté čierne koreniePostup
Všetky bylinky a korenia spolu rozdrvíme paličkou v mažiari. Zalejeme ich vínom, šťavou z pomaranča a citróna a dôkladne premiešame.Morku umyjeme a polovicou bylinkovej zmesi ju potrieme.
Na horúcom oleji osmažíme cibuľu, pridáme druhú polovicu bylinkovej zmesi a trochu vody. Privedieme do varu, pridáme ryžu a varíme 5-6 minút. Plameň zhasneme, ryžu necháme dôjsť a touto zmesou morku naplníme. Potom ju položíme na plech, prikryjeme alobalom a pečieme na nízkej teplote asi 3-4 hodiny. Počas pečenia morku potierame výpekom. Pred dopečením odstránime alobal, aby sa morka zapiekla dohneda.