Domov sipka Recepty sipka mäso sipkaMorka plnená ryžou a bylinkami

Recepty

Morka plnená ryžou a bylinkami

09. 08. 2011, 14:41

Potrebujeme

morku, olivový olej, ryžu, nakrájanú cibuľu, kôru a šťavu z pomaranča a citróna, biele víno, tymián, majoránku, nasekanú petržlenovú vňať, šalviu, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Všetky bylinky a korenia spolu rozdrvíme paličkou v mažiari. Zalejeme ich vínom, šťavou z pomaranča a citróna a dôkladne premiešame.
Morku umyjeme a polovicou bylinkovej zmesi ju potrieme.
Na horúcom oleji osmažíme cibuľu, pridáme druhú polovicu bylinkovej zmesi a trochu vody. Privedieme do varu, pridáme ryžu a varíme 5-6 minút. Plameň zhasneme, ryžu necháme dôjsť a touto zmesou morku naplníme. Potom ju položíme na plech, prikryjeme alobalom a pečieme na nízkej teplote asi 3-4 hodiny. Počas pečenia morku potierame výpekom. Pred dopečením odstránime alobal, aby sa morka zapiekla dohneda.

Ste 860719. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga