Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Plnené kozľa alebo jahňa - recept z ostrova Karpathos
10. 08. 2011, 10:28Potrebujeme
malé kozľa alebo jahňa, citróny, olivový olej, plnka - olivový olej, nakrájanú cibuľu, nakrájané pečienky z kozľaťa alebo jahňaťa, nasekaný kôpor, najemno nakrájané paradajky, ryžu, soľ, mleté čierne koreniePostup
Pripravíme plnku: rozohrejeme olej a smažíme na ňom cibuľu a pečienku. Pridáme kôpor a paradajky a pomaly dusíme ďalších 5 minút. Nakoniec primiešame ryžu, ochutíme soľou a korením, odstavíme z plameňa.Jahňa alebo kozľa umyjeme, osolíme a okoreníme zvonka aj zvnútra a naplníme pripravenou plnkou. Pred naplnením do plnky pridáme trochu vody. Otvor uzavrieme pomocou špáradiel, položíme na veľký plech, potrieme olivovým olejom a citrónom, prikryjeme alobalom a vložíme do rúry. Zo začiatku pečieme na vysokej teplote, potom teplotu znížime a pečieme mierne min. 3 hodiny.
Pred dopečením odstránime alobal, aby sa povrch zapiekol.