Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Ryba s feniklom a šafránom v paradajkovej omáčke
09. 08. 2011, 09:33Potrebujeme
rybu /veľká ryba v plátkoch/, marináda - biele víno, šafrán, mleté feniklové semienka, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, omáčka - olivový olej, nakrájanú cibuľu, nakrájaný fenikel, nakrájaný cesnak, nakrájané paradajky, zemiaky, oregano, tymián, bobkový list, soľ, mleté čierne koreniePostup
Večer pred dňom prípravy urobíme marinádu a vložíme do nej rybu.Nasledujúci deň: na panvici na oleji osmažíme cibuľu s feniklom, smažíme 5 minút. Pridáme cesnak, marinádu, bylinky, osolíme a okoreníme a 10 minút varíme. Potom položíme rybu na bylinky, prekryjeme ju paradajkami a pomaly varíme 15-20 minút, medzitým zľahka premiešame.
Tento recept môžeme pripraviť aj nasledovne: rybu naplníme najemno posekaným feniklom, osolíme a okoreníme, posypeme tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citróna. Pečieme v rúre asi 50 minút.