Domov sipka Recepty sipka ryby sipkaRyba s feniklom a šafránom v paradajkovej omáčke

Recepty

Ryba s feniklom a šafránom v paradajkovej omáčke

09. 08. 2011, 09:33

Potrebujeme

rybu /veľká ryba v plátkoch/, marináda - biele víno, šafrán, mleté feniklové semienka, soľ, mleté čierne korenie, citrónovú šťavu, omáčka - olivový olej, nakrájanú cibuľu, nakrájaný fenikel, nakrájaný cesnak, nakrájané paradajky, zemiaky, oregano, tymián, bobkový list, soľ, mleté čierne korenie

Postup

Večer pred dňom prípravy urobíme marinádu a vložíme do nej rybu.
Nasledujúci deň: na panvici na oleji osmažíme cibuľu s feniklom, smažíme 5 minút. Pridáme cesnak, marinádu, bylinky, osolíme a okoreníme a 10 minút varíme. Potom položíme rybu na bylinky, prekryjeme ju paradajkami a pomaly varíme 15-20 minút, medzitým zľahka premiešame.
Tento recept môžeme pripraviť aj nasledovne: rybu naplníme najemno posekaným feniklom, osolíme a okoreníme, posypeme tymiánom a pokvapkáme olivovým olejom a šťavou z citróna. Pečieme v rúre asi 50 minút.

Ste 602029. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga