Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Rybie guľky s petržlenom a kôprom
09. 08. 2011, 10:12Potrebujeme
čerstvú rybu alebo nasolenú tresku, najemno nakrájanú cibuľu, nasekaný petržlen, nasekaný kôpor, olivový olej, múku, mlieko, vajíčka, soľ, mleté čierne koreniePostup
Rybu nakrájame na pláty a potom na malé kúsky. Ak použijeme solenú tresku, musíme ju najprv namočiť na 12-15 minút do vody, aby sa vyplavila nadbytočná soľ. Vodu 4-5 krát vymeníme.Na panvici rozpálime olej a 3-4 minúty na ňom smažíme cibuľu. Pridáme múku, zamiešame, potom za stáleho miešania prilievame horúce mlieko. Pridáme rybu, osolíme ju a okoreníme a varíme 10 minút. Plameň zhasneme, primiešame vajcia, petržlen, kôpor a necháme zmes vychladnúť. Potom zo zmesi vytvarujeme guľky, ponoríme ich do múky a na oleji dozlatista vysmažíme zo všetkých strán.
Zmes môžeme naberať aj pomocou lyžice a ukladať ich na panvicu.
Po vysmažení ich položíme na servítku aby odsala tuk a podávame.