Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Tabbouleh - Libanonský šalát zo sušenej a rozdrvenej pšenice a byliniek
11. 08. 2011, 12:28Potrebujeme
sušenú a rozdrvenú pšenicu, horúcu vodu, najemno nakrájanú jarnú cibuľku, najemno nakrájané paradajky, bylinky /petržlenová vňať, mäta, medovka/, soľ, extra panenský olivový olej, citrónovú šťavuPostup
Pšenicu namočíme do horúcej vody na 1 hodinu, potom ju scedíme, vložíme do misky a primiešame ostatné ingrediencie.Podávame na dlhších listoch tmavozeleného hlávkového šalátu.