Varenie pod orechom

Kebab

20. 02. 2015, 22:04

Postup

Dnešný recept je inšpirovaný arabskou alebo aj blízko východnou kuchyňou.
KEBAB
Potrebujeme mleté jahňacie alebo hovädzie mäso. Teraz prísady: nakoľko arabská kuchyňa je známa množstvom korení a najmä voňavými, do kebabu použijeme - koriander a rascu, ktoré najprv opečieme na suchej panvici a potom ich v mažiari rozdrvíme. Ďalej pridáme kurkumu a zmes Raz el Hanout, osolíme a všetko poriadne zamiešame, najlepšie rukami. Do rozohriatej panvice dáme olivový olej, z mäsovej zmesi vytvoríme malé placky a opečieme ich z obidvoch strán.
KUSKUS s opečenou zeleninou a syrom feta
Pripravíme si Kuskus - pripravuje sa jednoducho, na jeden diel /šálku/ kuskusu dáme dva diely vriacej vody, osolíme, prikryjeme a necháme asi 10 min odstáť. Dobre je pre chuť pridať rozkrojený citrón alebo konfitovaný /naložený v soli/. Zeleninu - baklažán, cukinu, červenú papriku, fenikel, jarnú cibuľku a paradajky si nakrájame. Do rozohriatej panvice dáme olivový olej a opečieme zeleninu. Lepšie je opekať každú zvlášť, lebo každá má inú dobu opečenia. Postupne ako sa opečie, pridávame do kuskusu. Keď je všetka zelenina opečená, zmiešame ju s kuskusom, dochutíme zmesou Raz el Hanout a podľa potreby soľou. Navrch posypeme syrom feta.
K tomu je dobrá jednoduchá omáčka z jogurtu a čerstvej mäty, ochutená soľou, korením a olivovým olejom.

Ste 932677. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga