Domov sipka Varenie pod orechom sipka Losos na stredomorský spôsob

Varenie pod orechom

Losos na stredomorský spôsob

01. 03. 2015, 10:09

Postup


Losos na Stredomorský spôsob

Nakrájame si cibuľu, papriku, cukinu, baklažán a paradajky na menšie kocky. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej a dáme cibuľu, opekáme pokiaľ nezmäkne. Pridáme papriku, cukinu a baklažán a opekáme. Nakoniec pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a všetko ešte chvíľu opečieme, ale aby nestratili tvar. Na druhú rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej. Filety z lososa osolíme, okoreníme a dáme opiecť z obidvoch strán na panvicu. Treba dávať pozor aby sa moc neprepiekol, bol by moc suchý. Keď sú filety opečené, vyberieme ich z panvice. Do výpeku dáme na plátky nakrájaný cesnak a tymián. Opekáme pokiaľ cesnak nezačne hnednúť, vtedy to podlejeme bielym vínom, necháme vypariť alkohol, pridáme citrónovú šťavu a kurkumu. Chvíľu povaríme aby sa omáčka zredukovala. Na tanier dáme zeleninu, na ňu filety a polejeme omáčkou.
Dobrú chuť

Ste 947355. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga