Domov Varenie pod orechom Losos na stredomorský spôsob
Najnovšie
Losos na stredomorský spôsob
01. 03. 2015Zelenina vo vínovom cestíčku
01. 03. 2015Tagliatelle al limone
23. 02. 2015Paella
23. 02. 2015Cestoviny Penne so špenátom a syrom Ricotta
20. 02. 2015Kuskus so sušeným ovocím
20. 02. 2015Varenie pod orechom
Losos na stredomorský spôsob
01. 03. 2015, 10:09Postup
Losos na Stredomorský spôsob
Nakrájame si cibuľu, papriku, cukinu, baklažán a paradajky na menšie kocky. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej a dáme cibuľu, opekáme pokiaľ nezmäkne. Pridáme papriku, cukinu a baklažán a opekáme. Nakoniec pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a všetko ešte chvíľu opečieme, ale aby nestratili tvar. Na druhú rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej. Filety z lososa osolíme, okoreníme a dáme opiecť z obidvoch strán na panvicu. Treba dávať pozor aby sa moc neprepiekol, bol by moc suchý. Keď sú filety opečené, vyberieme ich z panvice. Do výpeku dáme na plátky nakrájaný cesnak a tymián. Opekáme pokiaľ cesnak nezačne hnednúť, vtedy to podlejeme bielym vínom, necháme vypariť alkohol, pridáme citrónovú šťavu a kurkumu. Chvíľu povaríme aby sa omáčka zredukovala. Na tanier dáme zeleninu, na ňu filety a polejeme omáčkou.
Dobrú chuť