Varenie pod orechom

Paella

23. 02. 2015, 21:52

Postup


Klasické španielske jedlo, tento krát v upravenej street foodovej verzii. Paella je pôvodne maurské jedlo a preto by malo byť farebné a s množstvom chutí a vôní. K uvareniu paelli potrebujete tri základné veci - veľkú panvicu, ryžu a šafrán. Veľkú panvicu treba, španielsku ryžu zoženiete ťažšie, ale úplne stačí talianska, ako na rizoto, horšie je to zo šafránom, lebo je drahý, ale stačí použiť kurkumu. Na rozohriatu panvicu dáme trochu olivového oleja. Do pomletého hovädzieho mäsa pridáme soľ, korenie a zmes korenia Raz el Hanout. Všetko dobre zamiešame a spravíme malé guľky, ktoré dáme do panvice a opečieme zo všetkých strán. Počas opekania si nakrájame pikantnú a paprikovú klobásu, červenú papriku, fenikel a cukinu. Opečené guľky vyberieme z panvice a dáme tam opekať nakrájanú klobásu a zeleninu. Keď máte šafrán, treba ho dať do pohára a zaliať teplou vodou, nechať vyluhovať /používa sa 4 piestiky na osobu/. Počas opekania zmes osolíme a okoreníme, najlepšie zmesou rôznych korení /čierne, biele, červené a jamajské/. Keď je zmes opečená, prisypeme ryžu, pomiešame, zalejeme vodou, pridáme šafrán alebo kurkumu a dochutíme soľou. Paella sa varí až je ryža mäkká a pripeká sa ku dnu panvice. Na konci vrátime mäsové guľky aby sa prehriali a pridáme mrazený hrášok. Keď je všetko uvarené, ryža opečená, posypeme to nakrájanou mätou a stonkami z feniklu.
Dobrú chuť

Ste 711015. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga