Domov sipka Varenie pod orechom sipka Tagliatelle s cukinou

Varenie pod orechom

Tagliatelle s cukinou

20. 02. 2015, 21:51

Postup

Začalo leto, na záhrade som dal dohromady letnú kuchyňu, zatiaľ síce provizórnu, ale časom ju zdokonalím. Budem vám prinášať jednoduché, ľahké /časom aj nejaké náročnejšie/ recepty vhodné na letný obed alebo večeru. Prvým receptom je jednoduché talianske vidiecke jedlo Tagliatelle s cukinou.
TAGLIATELLE S CUKINOU
potrebujeme: cukiny /kupujte skôr menšie/, cestoviny Tagliatelle, cesnak, extra panenský olivový olej, soľ, korenie, syr na strúhanie /parmezán alebo nejaký iný aromatický, NIE 30% eidam/
postup: cukiny nakrájame na 0,5 - 1 cm kolieska, cesnak nožom rozpučíme a ošúpeme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a dáme opekať cesnak, aby ochutil olej, pridáme cukiny, ochutíme soľou /jemne lebo syr je tiež slaný/ a korením, opekáme do hneda. Medzitým dáme variť vodu na cestoviny, pridáme soľ /voda musí byť slaná ako morská/, keď začne vrieť, pridáme cestoviny. Varíme pokiaľ nie sú, ako hovoria Taliani, al dente /nerozvariť/. Keď máme cukiny opečené, môžeme vybrať cesnak /ja ho nevyberám, lebo mi chutí/. Cestoviny pridáme k cukinám, premiešame, stále podlievame vodou z cestovín, aby boli mokré. Na koniec posypeme strúhaným syrom a premiešame, syr pôsobí ako spojovadlo. Pred podávaním ešte posypeme syrom /nikdy ho nie je dosť/ a polejeme olejom.

Dobrú chuť

Ste 872193. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga