Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Baklažán plnený ryžou a bylinkami - recept z Gréckej Tesálie z roku 1669
08. 08. 2011, 14:54Potrebujeme
Baklažán, najemno nakrájanú cibuľu, nakrájaný cesnak, nasekané bylinky /majoránka, tymián, bazalka, petržlenová vňať, mäta, kôpor/, najemno nakrájané paradajky, olivový olej, ryžu, soľ, mleté čierne koreniePostup
Vydlabeme baklažány, osolíme ich aj zvnútra aj zvonka a odložíme.Všetky ingrediencie na plnku spolu zmiešame.
Baklažány vypláchneme, osušíme a naplníme. Uložíme ich do misy na pečenie, pokvapkáme olejom a vložíme do rúry. Pečieme domäkka