Najnovšie
18. 08. 2011ryby
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011mäso
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Biber dolmasi – Turecké plnené papriky
18. 08. 2011, 13:24
Potrebujeme
papriky /na farbe nezáleží/, mleté mäso /jahňacie alebo hovädzie/, olivový olej, ryžu, nakrájanú cibuľu, drvený cesnak, hrozienka, píniové oriešky, sekanú mätu, soľ, mleté čierne korenie, cukor Postup
Na oleji osmažíme cibuľu. Pridáme ryžu, mleté mäso, cesnak, hrozienka, píniové oriešky, mätu, soľ, mleté korenie, trochu cukru a pár minút smažíme. Prilejeme vodu /asi 100ml/ a 10-15 minút varíme, kým sa voda neodparí. Zrežeme vršky a stonky papriky a naplníme ich zmesou. Dáme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom a dáme do rúry na 20-30 minút zapiecť. Podávame s bielym jogurtom a chlebom.