Najnovšie
18. 08. 2011ryby
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011mäso
18. 08. 2011ostatné
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Cestoviny s plodmi mora a bylinkami
08. 08. 2011, 10:31
Potrebujeme
cestoviny, omáčka - kalamáre nakrájané na pásiky, chobotnicu nakrájanú na malé kúsky, krevety, lastúry /slávky, srdcovky, hrebenatky/, olivový olej, nakrájanú jarnú cibuľku, nasekaný petržlen, nakrájaný cesnak, bazalku, oregano, najemno nakrájané paradajky, biele víno, soľ, mleté čierne korenie Postup
Pripravíme omáčku: olivový olej rozpálime na panvici a osmažíme cibuľu. Pridáme cesnak, kalamáre a chobotnicu a spolu varíme 30 minút. Potom pridáme lastúry, ďalej varíme 5-6 minút, aby sa roztvorili (tie, ktoré sa neotvoria, vyradíme). Pridáme paradajky, zmes ochutíme bazalkou, oreganom, osolíme a okoreníme. Varíme, kým omáčka nezhustne. Dáme na uverené cestoviny.