Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Dusené zemiaky s bylinkami
08. 08. 2011, 11:33Potrebujeme
zemiaky, olivový olej, nahrubo nakrájanú cibuľu, nakrájaný pór, nakrájaný cesnak, najemno nakrájané paradajky, tymián, bobkový list, vňať petržlenu, oregáno, strúhanú pomarančovú kôru, soľ, mleté čierne koreniePostup
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na kocky.V panvici rozpálime olej a na ňom osmažíme cibuľu, pridáme pór, cesnak, zemiaky, tymián, bobkový list, petržlen, pomarančovú kôru a oregano, smažíme. 2-3 krát premiešame, pridáme paradajky, ochutíme soľou a korením. Zalejeme vodou tak, aby všetko bolo ponorené a pomaly varíme, pokiaľ omáčka nezhustne.
Zemiaky podávame posypané petržlenom.