Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Fazuľové pyré
09. 08. 2011, 09:09Potrebujeme
sušenú fazuľu, olivový olej, citrónovú šťavu, nasekaný kôpor, nasekanú petržlenovú vňať, nakrájanú jarnú cibuľku, soľ, mleté čierne korenie, chilliPostup
Fazuľu uvaríme domäkka vo veľkom množstve vody. Po uvarení ju rozmixujeme spolu so štipľavou paprikou a zmiešame s ostatnými ingredienciami. Pridáme trošku vývaru, aby sme vytvorili pyré. Ozdobíme listami šalvie. Podávame.Môžeme pridať aj saturejku, bazalku, oragano alebo majoránku.