Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Oregánove guľky
08. 08. 2011, 14:25Potrebujeme
zemiaky, vajíčka, nakrájanú jarnú cibuľku, čerstvé oregáno, soľ, mleté čierne korenie, múku, olivový olejPostup
Zemiaky uvaríme v šupke, ošúpeme a rozpučíme. Zmiešame ich s cibuľou, rozšľahanými vajciami, osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Zmes na chvíľu vložíme do chladničky. Vyberieme, vytvarujeme guľky, posypeme múkou a s oboch strán vysmážame dohneda na oleji. Položíme ich na absorbčný papier, aby sme odstránili nadbytočný tuk.Môžeme použiť aj iné bylinky namiesto oregana, napríklad kôpor, fenikel alebo petržlen. Podľa chuti pridáme aj strúhaný syr.