Domov sipka Recepty sipka ostatné sipka" Pasteli " s makom - tradičné svadobné jedlo už s čias starovekého Grécka

Recepty

" Pasteli " s makom - tradičné svadobné jedlo už s čias starovekého Grécka

10. 08. 2011, 14:38

Potrebujeme

1/2kg medu, 300g sezamu, 200g maku

Postup

Sezam opražíme, 100 gramov pomelieme a zmiešame so zvyšnými celými semienkami.
Na panvici necháme 5 minút zohriať med a za stáleho miešania pridáme sezam a mak. Varíme, zmes musí zhustnúť. Správnu hustotu zistíme tak, že 1 ČL zmesi vložíme do studenej vody. Zmes by sa nemala rozliať. Odstavíme z plameňa a zmes vylejeme na rovnú plochu, na ktorú sme položili mastnotu neprepúšťajúci papier, v hrúbke 1,5 až 2 cm. Rovnakým papierom zmes prikryjeme a valčekom urovnáme povrch dezertu. Necháme vychladnúť a nakrájame na želané tvary. Podávame na listoch citrónovníka alebo horkého pomarančovníka.

Ste 663970. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga