Domov sipka Recepty sipka ostatné sipkaPečené jablká alebo hrušky s levanduľou

Recepty

Pečené jablká alebo hrušky s levanduľou

10. 08. 2011, 14:45

Potrebujeme

jablká alebo hrušky, sladké víno, cukor alebo med, mletú škoricu, drvené klinčeky, levanduľa

Postup

Jablká alebo hrušky ošúpeme, rozpolíme, jadierka a tvrdé časti odstránime a položíme na plech. Zalejeme ich vínom, posypeme škoricou a klinčekom, anízovými semienkami, cukrom alebo medom a pečieme v rúre asi 1 hodinu. Počas pečenia ich polievame šťavou z plechu.
Po upečení ovocie preložíme na tanier. Šťavu varíme, pokiaľ nezhustne. Potom ňou polejeme ovocie a ozdobíme ho bylinkami. Podávame so zmrzlinou, jogurtom alebo ľahkým syrom.

Jablká môžeme naplniť sušeným ovocím napr. figami, slivkami, hrozienkami a orieškami. Ovocie a oriešky zmiešame s troškou cukru a masla.
Môžeme použiť aj strúhaný zázvor, kardamón, anízové semienka, železník (verbena), strúhanú citrónovú kôru alebo šalviu.

Ste 663964. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga