Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Pečený špenátový pilaf s bylinkami
08. 08. 2011, 10:44Potrebujeme
špenát, olivový olej, nakrájaný pór, nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájaný fenikel, nakrájaný kôpor, nakrájaný petržlen, ryžu, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syrPostup
Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľku, pór, fenikel a kôpor. Pridáme ryžu, niekoľkokrát premiešame a vlejeme vodu. Varíme niekoľko minút tak, aby ryža bola uvarená z polovice.V druhom hrnci varíme vo vode špenát asi 5 minút, potom ho scedíme a pridáme ho do hrnca s ryžou. Premiešame a takto pripravenú zmes vložíme do ohňuvzdornej misy. Posypeme syrom a v rúre pečieme asi 20 minút.