Domov sipka Recepty sipka zelenina sipkaPečený špenátový pilaf s bylinkami

Recepty

Pečený špenátový pilaf s bylinkami

08. 08. 2011, 10:44

Potrebujeme

špenát, olivový olej, nakrájaný pór, nakrájanú jarnú cibuľku, nakrájaný fenikel, nakrájaný kôpor, nakrájaný petržlen, ryžu, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr

Postup

Na rozpálenom oleji osmažíme cibuľku, pór, fenikel a kôpor. Pridáme ryžu, niekoľkokrát premiešame a vlejeme vodu. Varíme niekoľko minút tak, aby ryža bola uvarená z polovice.
V druhom hrnci varíme vo vode špenát asi 5 minút, potom ho scedíme a pridáme ho do hrnca s ryžou. Premiešame a takto pripravenú zmes vložíme do ohňuvzdornej misy. Posypeme syrom a v rúre pečieme asi 20 minút.

Ste 860287. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga