Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Pyré zo sušeného bôbu
08. 08. 2011, 15:14Potrebujeme
sušený bôb, nasekanú petržlenovú vňať, rozpučený cesnak, majoránku, mätu, soľ, olivový olejPostup
Bôb vložíme do vody a necháme cez noc nasiaknuť. Nasledujúci deň bôb preberieme a ošúpeme, čierne konce odstránime. Vložíme do veľkého hrnca a zalejeme vodou. Varíme, pokiaľ sa voda nevstrebe. Ku koncu varu bôb neustále miešame, aby sa nezlepil, neprihorel a aby sa z neho neurobila kaša.Podávame s olivovým olejom a bylinkami.