Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Rigatha
08. 08. 2011, 15:17Potrebujeme
ocot, oregano, starší chlieb, bylinkyPostup
„Riganatha“ pochádza z Iónskych ostrovov a je veľmi podobná byzantskému „aghiozoumi“. Na prípravu sa používa typ octu „triantaphyloxitho“, t.j. ocot ochutený lupeňmi ruže. Bylinka charakteristická pre tento recept je oregano, ako naznačuje už samotný názov receptu.Pokrm môžeme pripraviť aj iným spôsobom: zmes byliniek natrieme na krajce chleba (petržlen, bazalka, majorán, saturejka a tymián).