Najnovšie
Nikuldenski sharan – Bulharský pečený a plnený kapor
18. 08. 2011ryby
Tarator – Bulharská uhorkovo – jogurtová polievka
18. 08. 2011ostatné
Mercimek curbas – Turecká šošovicová polievka
18. 08. 2011ostatné
Dusené hovädzie mäso s okrou
18. 08. 2011mäso
Ezme
18. 08. 2011ostatné
Falafel – obľúbený fast food na Strednom východe
18. 08. 2011ostatné
Recepty
Sofegada - miešaná pečená zelenina
08. 08. 2011, 12:13Potrebujeme
baklažán, cuketu, zelené papriky, malé zemiaky, najemno nakrájanú cibuľu, najemno nakrájaný cesnak, olivový olej, najemno nakrájané paradajky, bylinky /bobkový list, mäta, petržlenová vňať, oregano, saturejka, tymián/, soľ, mleté čierne koreniePostup
Zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky. Všetky ingrediencie vložíme do misy na pečenie, prikryjeme a v rúre pečieme 1 hodinu. Potom misu odkryjeme a pečieme ďalších 20 minút.Môžeme použiť aj druhý spôsob prípravy. Najprv zeleninu zľahka osmažíme, potom ju vložíme do misy na pečenie, zalejeme ju výpekom z paradajok, cibule, cesnaku a byliniek a v rúre pečieme asi 30 minút.