Najnovšie
Losos na stredomorský spôsob
01. 03. 2015Zelenina vo vínovom cestíčku
01. 03. 2015Tagliatelle al limone
23. 02. 2015Paella
23. 02. 2015Cestoviny Penne so špenátom a syrom Ricotta
20. 02. 2015Kuskus so sušeným ovocím
20. 02. 2015Varenie pod orechom
Losos na stredomorský spôsob
01. 03. 2015Losos na Stredomorský spôsob Nakrájame si cibuľu, papriku, cukinu, baklažán a paradajky na menšie kocky. Na rozohriatu panvicu nalejeme olivový olej a dáme cibuľu, opekáme pokiaľ nezmäkne. Pridáme papriku, cukinu a baklažán a opekáme. Nakoniec pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a všetko ešte chvíľu opečieme, ale aby nestratili tvar. Na druhú rozpálenú panvicu nalejeme olivový olej. Filety z lososa osolíme, okoreníme a dáme opiecť z obidvoch strán na panvicu. Treba dávať pozor aby sa moc neprepiekol, bol by moc suchý. Keď sú filety opečené, vyberieme ich z panvice. Do výpeku dáme na plátky nakrájaný cesnak a tymián. Opekáme pokiaľ cesnak nezačne hnednúť, vtedy to podlejeme bielym vínom, necháme vypariť alkohol, pridáme citrónovú šťavu a kurkumu. Chvíľu povaríme aby sa omáčka zredukovala. Na tanier dáme zeleninu, na ňu filety a polejeme omáčkou. Dobrú chuť
čítaj viacZelenina vo vínovom cestíčku
01. 03. 2015Je leto, čas rodinných a priateľských stretnutí, preto ponúkam ideálne pohostenie pre letnú garden party. ZELENINA VO VÍNOVOM CESTÍČKU Vínové cestíčko - rozmiešame vajíčka, víno, soľ, múku a červenú papriku. Na jeden karfiol, brokolicu a baklažán tri vajíčka, 1 dcl bieleho vína, múky toľko aby cestíčko bolo husté tak, že keď do neho dáte prst, tak sa na ňom udržalo. Zeleninu /karfiol, brokolicu, baklažán/ nakrájame na rôzne tvary, lepšie to pri podávaní vyzerá. Obalíme v cestíčku, dáme vyprážať, buď na panvici alebo vo fritéze. Podávame s opečenými zemiakmi v šupke, s rozmarínom a jarnou cibuľkou. K tomu jednoduchý paradajkový šalát - paradajky nakrájame, pridáme čierne olivy, jarnú cibuľku, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a vinným octom, zľahka premiešame. Dva dipy: 1. biely bio jogurt, mäta, soľ, citrónová šťava, olivový olej 2. biely bio jogurt, pikantná severoafrická pasta Harissa A hostia môžu začať chodiť. DOBRÚ CHUŤ
čítaj viacTagliatelle al limone
23. 02. 2015Je leto, horúco, komu by sa chcelo stáť za sporákom. Rýchly, svieži a ľahký obed z pár surovín. TAGLIATELLE AL LIMONE Do vriacej a slanej vody dáme variť tagliatelle. Za ten čas si prichystáme šťavu z troch citrónov, pridáme extra panenský olivový olej a rozmiešame. Prisypeme nastrúhaný parmezán a všetko dobre vymiešame. Do zmesi pridáme uvarené cestoviny, zamiešame, pridáme ďaľší parmezán a nakrájanú čerstvú mätu. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a posypeme strúhanou citrónovou kôrou. Dobrú chuť
čítaj viacPaella
23. 02. 2015Klasické španielske jedlo, tento krát v upravenej street foodovej verzii. Paella je pôvodne maurské jedlo a preto by malo byť farebné a s množstvom chutí a vôní. K uvareniu paelli potrebujete tri základné veci - veľkú panvicu, ryžu a šafrán. Veľkú panvicu treba, španielsku ryžu zoženiete ťažšie, ale úplne stačí talianska, ako na rizoto, horšie je to zo šafránom, lebo je drahý, ale stačí použiť kurkumu. Na rozohriatu panvicu dáme trochu olivového oleja. Do pomletého hovädzieho mäsa pridáme soľ, korenie a zmes korenia Raz el Hanout. Všetko dobre zamiešame a spravíme malé guľky, ktoré dáme do panvice a opečieme zo všetkých strán. Počas opekania si nakrájame pikantnú a paprikovú klobásu, červenú papriku, fenikel a cukinu. Opečené guľky vyberieme z panvice a dáme tam opekať nakrájanú klobásu a zeleninu. Keď máte šafrán, treba ho dať do pohára a zaliať teplou vodou, nechať vyluhovať /používa sa 4 piestiky na osobu/. Počas opekania zmes osolíme a okoreníme, najlepšie zmesou rôznych korení /čierne, biele, červené a jamajské/. Keď je zmes opečená, prisypeme ryžu, pomiešame, zalejeme vodou, pridáme šafrán alebo kurkumu a dochutíme soľou. Paella sa varí až je ryža mäkká a pripeká sa ku dnu panvice. Na konci vrátime mäsové guľky aby sa prehriali a pridáme mrazený hrášok. Keď je všetko uvarené, ryža opečená, posypeme to nakrájanou mätou a stonkami z feniklu. Dobrú chuť
čítaj viac