Domov sipka Varenie pod orechom

Varenie pod orechom

Cestoviny Penne so špenátom a syrom Ricotta

20. 02. 2015

Cestoviny Penne so špenátom a syrom Ricotta Jednoduché a rýchle jedlo, keď sa vám nechce vyvárať. Do hrnca dáme variť vodu, osolíme ju, keď vrie dáme do nej cestoviny. Na zohriatu panvicu dáme olivový olej a špenátové listy. Chvíľu orestujeme, ochutíme soľou a korením. Pridáme uvarené cestoviny, premiešame, stále podlievame vodou z cestovín, aby cestoviny neboli suché. Pridáme syr Ricotta, premiešame a posypeme strúhaným parmezánom. Pred podávaním pokvapkáme extra panenským olivovým olejom. Dobrú chuť

čítaj viac

Kuskus so sušeným ovocím

20. 02. 2015

niečo sladké k poobedňajšej káve KUSKUS so sušeným ovocím Pripravíme si kuskus - 1 diel kuskusu /šálka/ a dva diely /šálky/ vriacej vody, prikryjeme a necháme asi 10 min. odstáť. Pridáme sušené ovocie - hrozienka, brusnice, nakrájané marhu...le /môžete použiť aj iné ovocie/, na suchej panvici opečieme nakrájané mandle /môžu byť aj iné orechy/, pridáme ku kuskusu, posypeme mletou škoricou a zalejeme medom. Premiešame a pred podávaním dochutíme granátovým jablkom. Dobrú chuť

čítaj viac

Kebab

20. 02. 2015

Dnešný recept je inšpirovaný arabskou alebo aj blízko východnou kuchyňou. KEBAB Potrebujeme mleté jahňacie alebo hovädzie mäso. Teraz prísady: nakoľko arabská kuchyňa je známa množstvom korení a najmä voňavými, do kebabu použijeme - koriander a rascu, ktoré najprv opečieme na suchej panvici a potom ich v mažiari rozdrvíme. Ďalej pridáme kurkumu a zmes Raz el Hanout, osolíme a všetko poriadne zamiešame, najlepšie rukami. Do rozohriatej panvice dáme olivový olej, z mäsovej zmesi vytvoríme malé placky a opečieme ich z obidvoch strán. KUSKUS s opečenou zeleninou a syrom feta Pripravíme si Kuskus - pripravuje sa jednoducho, na jeden diel /šálku/ kuskusu dáme dva diely vriacej vody, osolíme, prikryjeme a necháme asi 10 min odstáť. Dobre je pre chuť pridať rozkrojený citrón alebo konfitovaný /naložený v soli/. Zeleninu - baklažán, cukinu, červenú papriku, fenikel, jarnú cibuľku a paradajky si nakrájame. Do rozohriatej panvice dáme olivový olej a opečieme zeleninu. Lepšie je opekať každú zvlášť, lebo každá má inú dobu opečenia. Postupne ako sa opečie, pridávame do kuskusu. Keď je všetka zelenina opečená, zmiešame ju s kuskusom, dochutíme zmesou Raz el Hanout a podľa potreby soľou. Navrch posypeme syrom feta. K tomu je dobrá jednoduchá omáčka z jogurtu a čerstvej mäty, ochutená soľou, korením a olivovým olejom.

čítaj viac

Tagliatelle s cukinou

20. 02. 2015

Začalo leto, na záhrade som dal dohromady letnú kuchyňu, zatiaľ síce provizórnu, ale časom ju zdokonalím. Budem vám prinášať jednoduché, ľahké /časom aj nejaké náročnejšie/ recepty vhodné na letný obed alebo večeru. Prvým receptom je jednoduché talianske vidiecke jedlo Tagliatelle s cukinou. TAGLIATELLE S CUKINOU potrebujeme: cukiny /kupujte skôr menšie/, cestoviny Tagliatelle, cesnak, extra panenský olivový olej, soľ, korenie, syr na strúhanie /parmezán alebo nejaký iný aromatický, NIE 30% eidam/ postup: cukiny nakrájame na 0,5 - 1 cm kolieska, cesnak nožom rozpučíme a ošúpeme. Na rozohriatu panvicu nalejeme olej a dáme opekať cesnak, aby ochutil olej, pridáme cukiny, ochutíme soľou /jemne lebo syr je tiež slaný/ a korením, opekáme do hneda. Medzitým dáme variť vodu na cestoviny, pridáme soľ /voda musí byť slaná ako morská/, keď začne vrieť, pridáme cestoviny. Varíme pokiaľ nie sú, ako hovoria Taliani, al dente /nerozvariť/. Keď máme cukiny opečené, môžeme vybrať cesnak /ja ho nevyberám, lebo mi chutí/. Cestoviny pridáme k cukinám, premiešame, stále podlievame vodou z cestovín, aby boli mokré. Na koniec posypeme strúhaným syrom a premiešame, syr pôsobí ako spojovadlo. Pred podávaním ešte posypeme syrom /nikdy ho nie je dosť/ a polejeme olejom. Dobrú chuť

čítaj viac

Ste 664132. návštevník

Copyright © 2010 GurmanTravel.sk | Tvorba web stránok - Ján Ďuriga